Meny Stäng

Granparkens olika honung

Vi på Granparken erbjuder också goda och nyttiga sorters honung som man kan köpa i vår butik i Söderby-Karl. Nedan följer en lista på vårt utbud och dess egenskaper:  

Lind Honung

Den här honungen har en fantastiskt skarp smak och stark doft av lind. Den kännetecknas av dess uttalade antibakteriella effekt. Den har lugnande, febernedsättande och hostdämpande verkan. Den är också perfekt vid oro och sömnlöshet, influensa, förkylningar och bihåleinflammationer.

Många Blommor Honung

Denna honung väcker vällust med en mild smak och doft av vårblommor. Tack vare sin höga glukoshalt är den energigivande och stärker immuniteten och rekommenderas vid hjärt- och leversjukdomar och också vid hösnuva och förkylning.

Akacia Honung

Den milda och söta smaken samt doften av robinians mörka blommor karaktäriserar Akaciahonungen. På grund av dess höga fruktoshalt sker kristalliseringen långsamt. Lagras den vid 20 grader håller den sig flytande i månader. Det här är den bästa honungen om man är diabetiker. Dessutom är den bra om man har problem vid matsmältningsjukdomar och magsår. De människor som utsätts för extra fysiska och psykiska påfrestningar kan komma att älska denna honung.

Dagg Barrskog Honung

Den här honungen har en doft av barrskogskåda och en mild och inte allt för söt smak. Den är extremt värdefull och räknas som ”kungen av all honung” och det kommer av honungsdaggen som sitter på barren av gran, tall och lärk. Den har antiseptisk, antiinflammatorisk och slemlösande verkan vid andningssjukdomar. Den har också påverkan på hjärta och blodomloppet. Den rekommenderas också vid sänkt immunförsvar och har avgiftande egenskaper.

Blandskog Honung

Det här är en gåva från naturen i Masurien. Den innehåller salvia, hallon, johannesört, kamomill och olika växter som växer i blandskog. Smaken kommer också från blåklint. Det som ger den milda aromen  är honungsdagg från bladen av lind och ek. Blandskogshonungen verkar positivt på andningssjukdomar och förkylningar samt förbättrar immuniteten och ämnesomsättningen.

Bovete Honung 

Denna honung doftar och smakar intensivt aromatiskt och kryddigt precis som boveteblommorna från Masurien. Den berikar smaken vid kakframställning.

Tack vare sin höga halt av järn- och magnesium bidrar den till hemoglobinproduktionen i blodet vilket är bra vid hjärtsjukdomar och vid besvär från mag-och tarmkanalen. Dess innehåll av antioxidanten rutin stärker kärlväggar och cellmembran och ger därmed ”föryngrande” effekt på hälsan.

Dosering som vi på Granparken rekommenderar: 

  • Vuxna kan få i sig 40-100 g per dag som en dos eller dela upp i 2-3 doser (en matsked = 15 g honung). 
  • Barn från 3 år: 20-50 g per dag som en dos eller dela upp i 2-3 doser (en tesked = 7 g honung) 
  • Barn från 1 år upp till 3 år: 1 tesked (7 g per dag)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *