Meny Stäng

Hibiskus, en växt med många fördelar

Hibiskusen fInns i över 200 olika arter och i en mängd olika färger

Hibiskus, som namngavs av Carl von Linné 1753, är populär runt om i världen, och med all rätt.

Till utseendet är det en utomordentligt vacker växt, med sina stora blommor som kan bli upp till 10 centimeter i diameter och går att finna i en hel drös olika färger. Som te är hibiskus också populär över hela världen. Till smaken är det aningen syrligt och sött, med en djup vacker röd färg. Smaken påminner en del om tranbär, och funkar fint att söta med antingen honung eller socker.

Hibiskus går att drickas kallt som varmt

För hälsans skull innehåller det förutom nyttiga mineraler och antioxidanter, också C-vitamin, askorbinsyra, äppelsyra och vinsyra. Dess karaktäristiska djupröda färg får det från cyanidin och delfinidin. Den här drycken är alltså både uppfriskande och också bra för hälsan. Enligt en forskningsstudie som genomfördes på patienter med typ II diabetes antyds det att konsumtionen av hibiskus te sänker triglycerider och kolesterol.

Testa våra goda teblandningar med hibiskus: Hallon-Lind och Havtornsblandning

Så drick hibiskus både för smakens och hälsans skull. Vi på Granparken blandar hibiskus i två av våra teblandningar, Hallon-Lind och Havtornsblandning. Köp dom enkelt och smidigt i vår butik i Söderby-Karl strax utanför Norrtälje eller här på hemsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *